ПГТ "Христо Смирненски"
Професионална гимназия по транспорт в град Крумовград

Мобилност в град Одрин

Програма "Учене през целия живот" Секторна програма „Леонардо да Винчи”, дейност „Мобилност” –IVT Договор № 2011-1-BG1-LEO01-04599 „Компютърна диагностика и ремонт на автомобили в реална работна среда”

На 25 март 2012 год. 20 ученици от ПГ по транспорт ,,Христо Смирненски” – гр. Крумовград отпътуваха за гр.Одрин,Република Турция, за да започнат дейностите по мобилността на Проект № 2011-1-BG1-LEO01-04599.

След настаняването в луксозния хотел в центъра на Одрин и разходка из града, на другия ден учениците бяха разпределени по работни места в сервизите на фирмите-партньори по проекта.

 В тях бъдещите монтьори ще усъвършенстват професионалните си умения. Мобилността е с продължителност 21 дни и след приключването и учениците ше получат сертификат за допълващо практическо обучение и сертификат EUROPASS мобилност.Официалният старт на мобилността бе отбелязан с пресконференция, която се проведе на 26 март 2012 год. с участието на екипа на проекта, придружителите на учениците, българския консул в гр.Одрин, собствениците и управителите на фирмите-партньори. Най-вълнуващите моменти бяха отразени от журналисти и репортери от местните кабелни телевизии и регионалната преса.